вторник, 18 февруари 2014 г.

Мъжкото бельо в САЩ и бельото в Европа - интересни факти за културните различия на два континента.




Когато пазарувате в чужбина, една от най-забележимите разлики между САЩ и други страни е това как те възприемат пазара на мъжко бельо. В Съединените щати мъжко бельо е практично и честно казано без никакво въображение. Американските мъже крият пакета си , докато европейците  с гордост го подчертават. Лесно достъпното мъжко бельо в САЩ в места като Walmart и други универсални магазини, е направено от много тежки материи, които ще скриват всякакви издайнически издутини. Изработката на това бельо го прави неудобно за носене от средно статистическият човек. Европейското бельо за мъже е оформено да пасне точно на мъжката физика и използва материи, които са по-меки, по-леки и по удобни в интимни части от мъжкото тяло.


Разликите не свършват дотук. Американското бельо обикновено се излага в задната част на магазините и почти винаги е в опаковка, така че е напълно невъзможно да се види и пипне материята и дизайна. В Европа, особено Франция, Холандия и Германия съществуват много магазини, които са специализирани само за мъжко бельо. Тези магазини са много добре проектирани и визуално привлекателни. Има най-малко едни или два манекена облечени в бельо, така че клиентите могат да видят продукта. Тези магазини се намират в масовите области на по-големите градове . В САЩ , ако някой се интересува от бельото, често се приема, че той не е достатъчно мъжествен . Не е така, в други части на света и по-специално в Европа. Голяма част от европейските мъже се гордеят с това, което се крие под дрехите им и ще отделят време и пари, за да изберат най-доброто

                                         Магазин на ES Collection  в Барселона



Има една шепа от магазините на територията на САЩ , които следват европейския модел за продажба на мъжко бельо . Много от тях се борят финансово, тъй като те се борят срещу идеологията, че е някак нередно за мъжете да купуват бельо. В САЩ по-голямата част от мъжете и в още по-голяма степен техните приятелки или съпруги , са истински пуритани и приемат мъжкото бельо,като равносилно на секс и нечисти мисли.Ние от Queerwearзнаем, че не можем да променим света, но можем да променим мъжко бельо което носите.

                                         Магазина на  Abercrombie & Fitch в Милано










Няма коментари:

Публикуване на коментар