сряда, 20 януари 2016 г.

Мъжко бельо за спорт

С развитието на текстилната и шевната промишленост се наблюдава и разработването на специализирано мъжко бельо за спорт, което се налага в спортните среди още през 80-те години на миналия век. Ще си кажете с какво е по-различно от останалото, но всъщност има много предимства, които го отличават. И ако преди са го използвали само професионалните спортисти, към днешна дата все повече мъже го предпочитат за своята тренировка във фитнеса. Спортното бельо или така наречените джоксове и бандажи, както са по-познати в България, представляват модели слипове или боксерки, който са по-изрязани и остават мъжкото дупе почти непокрито. Може да намерите такива на пазара с различна степен на изрязване, дори при някои изцяло липсва задната част, а се състои само от два стратегически разположени ластика. Произведени са от дишащи материи, които не запарват, не задържат влага, проветрива са и хигиенични.
За всеки професионален спортист, а и за любителя, е важно екипът за тренировка да е удобен, да не ограничава свободата на движение. Бельото като важна част от този екип също трябва да е с добре изработена анатомична кройка, едновременно да го чувствате прилепнало и в същото време ластиците да не спират кръвообращението в момент на интензивно натоварване. Достатъчно еластични, за да следват извивките на тялото и да не пречи на достигането на високи спортни резултати и да не протрива слабините ви. Освен че са много удобни джоксовете подчертават и красотата на мъжкото тяло по един ненатрапчив и естествен начин. Дупето изглежда по-стегнато и по-повдигнато, придават обем на други важни мъжки анатомични органи и определено събират женските погледи във фитнеса. Набирайки популярност първо сред баскетболисти, волейболисти, футболисти и лекоатлети, с масовото си разпространение спортното бельо събира все повече симпатизанти. Днес се забелязват все повече мъже, които го използват и в ежедневието, особено в горещите летни дни или под фин панталон, тъй като джокса не се очертава под дрехите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар